Pánczél Andrea
Gyors ebéd/vacsora
Updated: Feb 22
Sokszor megtörténik, hogy nincs kedvem főzőcskézni, vagy nincs itthon semmi, amikor rám tör az éhség. Ilyenkor általában valami hasonló "pikk-pakk" ételt dobok össze.

Hagymás máj sült zöldségekkel
Amikor a piacon szép borjú vagy pecsenyekacsa májat látok, mindig veszek egy nagyobb adagot. Mivel hetente egyszer vagy kétszer fogyasztok májételt, egyszerre elkészítem az egészet, és 1-2 személyes adagokban lefagyasztom. Így csak elő kell kapni amikor megkívánom, köretet varázsolni hozzá és kész is.
Hagymát pirítok kevés kókuszzsíron vagy kacsazsíron, rádobom a májat, sózom, fűszerezem ízlés szerint és puhára párolom. Pár percnél nem tart tovább.
Egyik kedvenc fűszerem az indiai zöld curry, amit nem csak az íze miatt fogyasztok szívesen, hanem gyulladáscsökkentő hatását is kihasználom.
Természetesen a körettel sem pepecselek sokat. Mindenféle zöldséget összedarabolok, most
újkrumpli,
sárgarépa,
újhagyma,
édesburgonya és
zellergumó