top of page
  • Writer's picturePánczél Andrea

Gyors ebéd/vacsora

Updated: Feb 22

Sokszor megtörténik, hogy nincs kedvem főzőcskézni, vagy nincs itthon semmi, amikor rám tör az éhség. Ilyenkor általában valami hasonló "pikk-pakk" ételt dobok össze.


Hagymás máj sült zöldségekkel


Amikor a piacon szép borjú vagy pecsenyekacsa májat látok, mindig veszek egy nagyobb adagot. Mivel hetente egyszer vagy kétszer fogyasztok májételt, egyszerre elkészítem az egészet, és 1-2 személyes adagokban lefagyasztom. Így csak elő kell kapni amikor megkívánom, köretet varázsolni hozzá és kész is.


Hagymát pirítok kevés kókuszzsíron vagy kacsazsíron, rádobom a májat, sózom, fűszerezem ízlés szerint és puhára párolom. Pár percnél nem tart tovább.


Egyik kedvenc fűszerem az indiai zöld curry, amit nem csak az íze miatt fogyasztok szívesen, hanem gyulladáscsökkentő hatását is kihasználom.

Természetesen a körettel sem pepecselek sokat. Mindenféle zöldséget összedarabolok, most

  • újkrumpli,

  • sárgarépa,

  • újhagyma,

  • édesburgonya és

  • zellergumó

volt a kamrában.

Beleforgattam kevés kókuszolajba, sóztam borsoztam és tepsibe tettem, a kertből egy friss ág rozmaring is került a tetejére. Sütőben 160 fokon kb. 40 perc alatt készült el.

Klasszikus uborkasalátával tálaltam.



952 views

Recent Posts

See All
bottom of page